Skip to main content
false

Voor zorgcentrum Ave Maria in Geulle zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Koersbal

Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van 'Meer bewegen voor ouderen' steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op 'jeu de boules'. Voor dit spel hebben we vrijwilligers nodig die mee willen helpen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Kerkviering

U haalt en brengt onze bewoners naar de kapel, u verzorgt de bloemen, en na afloop drinkt u nog gezellig een een kopje koffie.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Wandelmaatje

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid. Buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in aanwezigheid van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de belevingswereld?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Intellectueel maatje

Een aantal cliënten heeft interesse in politiek, filosofie of geloof en willen daar ook over in gesprek. Deelt u deze passie?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Maatje

Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Een individuele vrijwilliger bezoekt wekelijks op een vast moment onze cliënt. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten gaan, boodschappen samen doen, een terrasje pakken, wandelen, een spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Lector in de Kapel van Ave Maria

Het betreft assisteren bij de Eucharistieviering en eventueel het verzorgen van de woord- en communiediensten in onze kapel, gelegen aan het zorgcentrum.

*In de toekomst zou het kunnen dat de werkzaamheden op dinsdag en donderdag vervallen en er op woensdag en zondag diensten zijn.

Inzet vrijwilliger: minimaal 1 maal per week op dinsdag, donderdag of zondag* van 9.30 tot 11.30 uur (we hebben een pool van lectoren, waardoor werkdagen en werktijden in overleg kunnen).

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Ave Maria kenbaar maken? Klik dan op de button "Solliciteer direct".

Placeholder