Skip to main content

Voor zorgcentrum Ave Maria in Geulle zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Mannenclub

We zijn op zoek naar iemand die samen met een klein gezelschap mannelijke bewoners een mannenclub kan opstarten. Samen een praatje maken over van alles en nog wat. Een kaartje leggen, creatief bezig zijn. Datgene waar de bewoner behoefte aan heeft op dat moment. Het liefst op maandag of woensdag.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg, het liefst op maandag of woensdag.

Ondersteunen warme middagmaaltijd

Vrijwilligers ondersteunen dagelijks tussen 11.30 en 13.30 uur bij het indekken van de tafels in het restaurant, het ophalen van bewoners van de verschillende afdelingen, uitserveren van de warme maaltijd, afruimen en het weer terugbrengen van de bewoners naar de afdelingen.

Inzet vrijwilliger: dagen in overleg

Samen koffiedrinken en ondersteunen bij activiteiten 

We zoeken vrijwilligers die met bewoner(s) willen koffie drinken in het restaurant en eventueel willen assisteren bij een activiteit. 

Inzet vrijwilliger:  maandag tot en met zondag van 9.30 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. Alleen bij goed weer van 18.00 tot 20.00 uur (in de tuin)

Broodmaaltijden 

We zoeken een vrijwilliger die ons kan ondersteunen bij het verstrekken van de avond broodmaaltijd op de afdeling.

We zoeken ook iemand die de broodmaaltijd kan verzorgen op de huiskamer en incidenteel een broodmaaltijd brengen naar de appartementen van de bewoner(s).

Inzet vrijwilliger: vrijdag van 16.30 tot 18.30 uur

Koersbal

Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van 'Meer bewegen voor ouderen' steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op 'jeu de boules'. Voor dit spel hebben we vrijwilligers nodig die mee willen helpen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Kerkviering

U haalt en brengt onze bewoners naar de kapel, u verzorgt de bloemen, en na afloop drinkt u nog gezellig een een kopje koffie.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Wandelmaatje

We zoeken wandelmaatjes voor onze bewoners. Wandelen is een mooie activiteit voor onze bewoners want zij zijn graag in de buitenomgeving van Geulle. Na het wandelen drinken we altijd even gezellig een kopje koffie met de bewoners en de andere wandelmaatjes. Wandelen staat gepland op dinsdagmiddag, maar kunt u alleen op andere dagen, dan bent u ook meer dan welkom.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Intellectueel maatje

Een aantal cliënten heeft interesse in politiek, filosofie of geloof en willen daar ook over in gesprek. Deelt u deze passie?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Maatje

Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Een individuele vrijwilliger bezoekt wekelijks op een vast moment onze cliënt. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten gaan, boodschappen samen doen, een terrasje pakken, wandelen, een spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden zijn in overleg.

Halen en brengen

Brengt u de bewoners van afdeling 2 naar het restaurant voor de warme middagmaaltijd en brengt u ze een uurtje later weer terug naar de afdeling? In de tussentijd kunt u zelf ook genieten van een lekker kopje soep.

Inzet vrijwilliger: dagelijks van 12.00-13.15 uur.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Ave Maria kenbaar maken? Klik dan op de button "Solliciteer direct".