Skip to main content

Voor revalidatieafdeling 't Brook zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Maatje

Op onze revalidatieafdeling werken onze cliënten aan het herstel met als doel weer veilig naar huis te gaan. Sommigen van hen hebben moeite om te verwerken wat hen is overkomen. We zoeken vrijwilligers, bij voorkeur met een zorg-/welzijnsachtergrond, die een luisterend oor bieden en echt even tijd en aandacht aan hen kunnen besteden. 

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Soeprondje

Na een volle dag hard werken aan het herstel, zijn onze cliënten toe aan voedzame soep. We zoeken vrijwilligers die soep willen rondbrengen op alle kamers én met de therapiekaart voor de volgende dag willen rondgaan.

Deze activiteit vindt dagelijks plaats van 16.00 tot 17.30 uur.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg.

Huiskamer ochtend

Samen met een medewerker zorgt u voor het klaarzetten van het ontbijt, ondersteunt u bij het eten en opruimen en maakt u een praatje met de cliënten.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg.

Huiskamer avond

Samen met een medewerker zorgt u voor het klaarzetten van de avondbroodmaaltijd, ondersteunt u bij het eten en opruimen en maakt u een praatje met de cliënten.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg.

Halen en brengen

Onze cliënten gaan regelmatig naar onze fysiotherapeuten die werken in een uitgebreide fysiotherapieruimte in huis. We zoeken vrijwilligers die de cliënten (vaak in rolstoel) ophalen van de kamer, naar de fysiotherapeut brengen en na de sessie weer terugbrengen naar de eigen kamer of huiskamer.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Praatmaatje

Als praatmaatje bent u het luisterend oor voor onze cliënten. U maakt een praatje en luistert naar hun verhalen, die af en toe ook best zwaar kunnen zijn. Denk dan aan gesprekken over zware onderwerpen zoals wat hen overkomen is, overlijden naasten tijdens herstel, vervelende diagnose of verwarring vanwege delier/beginnend dementie. 

Bent u iemand met een zorg/welzijnsachtergrond en hebt u écht een zorghart waarmee u wat voor uw medemens wil betekenen? U kunt het team op de revalidatieafdeling helpen door iemand te zijn waarbij cliënten hun hart kunnen luchten, met wie ze even koffie kunnen drinken of samen een rondje rond de vijver mee kunnen lopen. 

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij revalidatieafdeling 't Brook kenbaar maken? Klik dan op de button "Solliciteer direct".