Skip to main content

Voor zorgcentrum Aan de Bleek, Schinveld zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Ondersteunen ontbijt

Voor Bleekstaete (ons nieuwe, kleinschalige en levensloopbestendinge zorgstudio-complex aan de overkant van zorgcentrum Aan de Bleekwaar) zoeken we vrijwilligers die willen ondersteunen bij het ontbijt tussen 9.00 en 10.00 uur. Het gaat dan om tafels dekken, serveren, afruimen en aansluitend een praatje maken, of bijvoorbeeld samen de krant lezen, even gezellig samen zijn.

Wij kunnen dagelijks tussen 8.00-10.00 uur vrijwilligers inzetten.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Voetbalmaatje

Voor een bewoner van zorgcentrum Aan de bleek zoeken we een vrijwilliger die af en toe samen met meneer de voetbalwedstrijden in Schinveld wil bezoeken.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Wellness

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de verschillende activiteiten op het gebied van verzorgen en verwennen. U haalt cliënten op van de kamer, schenkt koffie en thee en u helpt mee met bijvoorbeeld een gezichtsmaskertje, hand-of gezichtsmassage, het verzorgen van de nagels zoals knippen, vijlen en van een lakje voorzien.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Logistiek

Cicero Bleekstaete, ons nieuwe, kleinschalige en levensloopbestendinge zorgstudio-complex, ligt tegenover zorgcentrum Aan de Bleek. Bewoners kunnen gebruikmaken van diverse faciliteiten, zoals het restaurant van Aan de Bleek. We zoeken vrijwilligers die niet alleen bewoners willen halen en brengen, maar ook materialen en/of hulpmiddelen die verplaatst moeten worden tussen de twee locaties.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Maatje

Maatjes worden gekoppeld aan cliënten die daar behoefte aan hebben. Als maatje bezoekt u wekelijks op een vast moment onze cliënt. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten gaan, boodschappen samen willen doen, een terrasje willen pakken, wandelen, een spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Op bezoek met je huisdier

We hebben hele goede ervaring met het regelmatige bezoek van een hondje op onze locatie. Bewoners aaien hem graag en het geeft leven in de brouwerij. Komt u met uw huisdier op bezoek?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Maatje duofiets

U fietst met een bewoner een rondje in de omgeving, heerlijk om even de wind in de haren te voelen. U bepaalt zelf de afstand en na afloop nog even gezellig een kopje koffie drinken in het restaurant.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

Onze cliënten kunnen ervoor kiezen om het ontbijt te nuttigen in de huiskamer of in het restaurant. Eten is naast een sociaal aspect, ook belangrijk voor de gezondheid. De vrijwilliger dekt de tafels in en helpt bij de bediening. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die naast het helpen serveren en opruimen ook een praatje maken en een luisterend oor bieden. Na het ontbijt samen  met de cliënten de krant leest, een spelletje speelt, wandelt of een samen een andere activiteit beleeft.

Activiteiten in het restaurant vinden dagelijks plaats van 7.30 tot 10.30 uur en van 16.30 tot 18.30 uur.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg.

Sjoelen

Wie is er niet groot mee geworden? De sjoelbak met houten schijven met aan het eind van de bak vier poorten met kleine openingen waar de schijven net doorheen passen. Helpt u onze cliënten een handje de schijven door de poorten te schuiven?

Er wordt op dinsdag van 14.30 tot 16.00 uur gesjoeld.

Kaarten en bordspellen

Bij gezelschapspelen staat plezier centraal, of speelt u mee om te winnen?  Met onze cliënten aan tafel, in kleine en grotere groepen ondersteunt u de medewerker bij zeer uiteenlopende spellen. Wat is uw favoriete spel?

Gezelschapsspellen worden gespeeld op dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.45 tot 11.15 uur.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg

Terug in de tijd met muziek

Een aantal cliënten heeft extra interesse in muziek uit vervlogen tijden, zij luisteren daar graag naar via Youtube of een platenspeler en willen daar ook over in gesprek. Denk bijvoorbeeld aan muziek uit de jaren 80, klassiek, Duits, Nederlands, etc. Deelt u deze passie, dan zijn wij op zoek naar u! Dat kan individueel of in groepsverband zijn.

Deze activiteit vindt iedere vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur plaats, of in overleg.

Film

De filmavond op zaterdag (eens in de 2 weken) is zo'n succes dat we deze graag willen uitbreiden met de donderdagmiddag. Onze cliënten houden erg van natuurfilms en films van vroeger, u ook?

Op zaterdagavond van 18.00 tot 20.00 uur  en op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur wordt er een film gedraaid.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer in overleg

Bakactiviteiten

(Oud) bakkers, koks, keukenprinsen en -prinsessen die er lol in hebben om samen lekker te bakken en uiteraard het resultaat met zijn allen op te eten, worden uitgenodigd te reageren.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Wandelen

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid, maar buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in gezelschap van iemand anders. Loopt u een stukje met hen mee? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg. We zoeken vooral mensen voor de wandelclub; deze is op vrijdagen van 10.00 tot 11.00 uur. 

Handvaardigheid & kunst

Creatief bezig zijn is belangrijk voor onze bewoners. Daarom gaan we aan de slag met het bewerken van hout en speksteen, maar ook boetseren en schilderen staan op het programma. Doet u mee?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Ondersteunen activiteiten en maaltijden

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om cliënten te ondersteunen bij allerhande activiteiten, zoals koffie schenken, spelletje spelen, praatje maken, creatieve activiteiten, spullen klaar zetten.

Inzet vrijwilliger: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, dagen en tijden in overleg.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Aan de Bleek kenbaar maken? Klik dan button "Solliciteer direct".