Skip to main content
false

Voor zorgcentrum Aan de Bleek, Schinveld zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Maatje duofiets

U fietst met een bewoner een rondje in de omgeving, heerlijk om even de wind in de haren te voelen. U bepaalt zelf de afstand en na afloop nog even gezellig een kopje koffie drinken in het restaurant.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

Onze cliënten kunnen ervoor kiezen om het ontbijt te nuttigen in de huiskamer of in het restaurant. Eten is naast een sociaal aspect, ook belangrijk voor de gezondheid. De vrijwilliger dekt de tafels in en helpt bij de bediening. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die naast het helpen serveren en opruimen ook een praatje maken en een luisterend oor bieden. Na het ontbijt samen  met de cliënten de krant leest, een spelletje speelt, wandelt of een samen een andere activiteit beleeft.

Activiteiten in het restaurant vinden dagelijks plaats van 7.30 tot 10.30 uur en van 16.30 tot 18.30 uur.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg.

Sjoelen

Wie is er niet groot mee geworden? De sjoelbak met houten schijven met aan het eind van de bak vier poorten met kleine openingen waar de schijven net doorheen passen. Helpt u onze cliënten een handje de schijven door de poorten te schuiven?

Er wordt op maandag  van 14.15 tot 15.30 gesjoeld.

Koersbal

Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van ”Meer bewegen voor ouderen” steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op “jeu de boules”.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Gezelschapsspellen

Bij gezelschapspelen staat plezier centraal, of speelt u mee om te winnen?  Met onze clienten aan tafel, in kleine en grotere groepen ondersteunt u de medewerker bij zeer uiteenlopende spellen. Wat is uw favoriete spel?

Gezelschapsspellen worden gespeeld op dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.45 tot 11.15 uur.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg

Terug in de tijd met muziek

Een aantal cliënten heeft extra interesse in muziek uit vervlogen tijden, luisteren daar graag naar via Youtube of een platenspeler en willen daar ook over in gesprek. Deelt u deze passie?

Deze activiteit vindt iedere donderdagochtend plaats van 10.15 uur tot 11.15 uur.

Film

De filmavond op zaterdag is zo'n succes dat we deze graag willen uitbreiden met de donderdagmiddag. Onze cliënten houden erg van natuurfilms en films van vroeger, u ook?

Op woensdagavond van 18.00 tot 20.00 wordt er een film gedraaid.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer in overleg

Bakactiviteiten

(Oud) bakkers, koks, keukenprinsen en -prinsessen die er lol in hebben om samen lekker te bakken en uiteraard het resultaat met zijn allen op te eten, worden uitgenodigd te reageren.

Er wordt om de week op woensdag  gebakken van 14.15 tot 15.30 uur.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Wandelen

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid, maar buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in gezelschap van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Nagelverzorging

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de manicure activiteit. U haalt cliënten op van de kamer en brengt hen er naar toe. Tijdens de manicure voorziet u de cliënten van koffie en thee en helpt u mee met het verzorgen van de nagels zoals knippen, vijlen en van een lakje voorzien.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Handvaardigheid & kunst

Creatief bezig zijn is belangrijk voor onze bewoners. Daarom gaan we aan de slag met het bewerken van hout en speksteen, maar ook boetseren en schilderen staan op het programma. Doet u mee?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Aan de Bleek kenbaar maken? Klik dan button "Solliciteer direct".