Skip to main content
false

Voor zorgcentrum Emmastaete zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Bingo

Het gezellige spel bingo vinden onze bewoners altijd heel leuk. Wilt u hen daarin ondersteunen door koffie te schenken en spelmaterialen klaar te zetten? Dan bent u heel welkom!

Inzet vrijwilliger: maandag van 13.30 tot16.00 uur

Koersbal

Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules, maar dan met grotere ballen. Het een manier voor onze bewoners om te bewegen. Wilt u hen hierbij ondersteunen door koffie te schenken, spelmaterialen klaar tezetten, of het spel te begeleiden? 

Inzet vrijwilliger: dinsdag 09.30-12.30 uur

Weekend

We zoeken vrijwilligers die in de weekenden op de koffie komen, een spelletje spelen, naar muziek luisteren, etc.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Konijnenhok

Een van onze bewoners heeft een schattig konijntjes. Maar natuurlijk hebben die konijnen ook een hok dat schoongemaakt moet worden. Helpt u onze bewoonster een handje met het verschonen en het verzorgen van de konijnen? 

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Maatje vervoer

Een van onze bewoners gaat nog graag het graf van zijn vrouw bezoeken. Helpt u hem met het vervoer en een luisterend oor?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Broodmaaltijd

Vindt u het leuk om te ondersteunen bij de broodmaaltijd?

Inzet vrijwilliger: dagelijks van 15.00 tot 18.15 uur

Logistiek

We zoek een hulp die kan ondersteunen bij allerhande kleine klusjes en het vervoeren van spullen door het huis.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Kerkviering,

Wilt u ons helpen bij de kerkvieringen? Het gaat om het klaarzetten van de spullen, koffie schenken, opruimen, Inzet vrijwilliger: dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft verschillende huiskamers waar onze cliënten samen met een medewerker en onze vrijwilligers een praatje maken, een spelletje spelen, samen de krant lezen, een kopje koffie drinken, naar muziek luisteren of andere activiteiten ondernemen die het gevoel van thuis geven. Vanwege de overwegend cliënten met dementie vragen we omwille van de continuïteit minimaal twee dagdelen per week.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

Wij zijn op zoek naar een team van vrijwilligers die willen ondersteunen bij de maaltijden in het restaurant (Emmaplein). Tafels dekken, serveren, bewoners ontvangen en afruimen.

Het gaat om het ontbijt voor onze bewoners, in de middag de warme maaltijd en een broodmaaltijd in de avond.

Inzet vrijwilliger: Maandag t/m vrijdag, tussen 15.30 en 18.00 uur.

Maatje

Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Een individuele vrijwilliger bezoekt wekelijks op een vast moment onze cliënt. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten gaan, boodschappen samen doen, een terrasje pakken, wandelen, een spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Mannenclub

Gewoon even als mannen onder elkaar zijn, samen sport kijken op tv, een biertje drinken (0%) of een andere echte mannenactiviteit ondernemen.

Inzet vrijwilliger: vrijdag 13.30-16.00 uur.

Tuinen

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die de binnentuin wil bijhouden zodat de bewoners van een mooi onderhouden tuin buiten kunnen genieten. Vindt u het leuk om lichte tuinonderhoudstaken uit te voeren zoals onkruid wieden, schoffelen, snoeien, konijnen verzorgen, planten water geven of nieuwe planten aanplanten en werkt u eventueel samen in de tuin met onze cliënten? 

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Winkel

In het zorgcentrum bevindt zich een winkel waar onze bewoners iets lekkers kunnen kopen voor bij de koffie of een aardigheidje. Helpt u onze bewoners met iets uitzoeken en het afrekenen?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Emmastaete kenbaar maken? Klik dan op de button "Solliciteer direct". 

Placeholder