Skip to main content

Voor zorgcentrum Emmastaete zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Ondersteunen bij gebedsdienst of eucharistieviering

In zorgcentrum Emmastaete in Brunssum vindt elke dinsdag om 15.00 uur een gebedsdienst of eucharistieviering plaats. Deze diensten en vieringen worden voorgegaan door voorgangers uit verschillende kerkgenootschappen en door de geestelijk verzorger van Cicero Zorggroep. Elke dinsdag zijn er ook twee vrijwilligers die zorgen voor ondersteuning: het klaarzetten van de te gebruiken spullen en de microfoon en na de dienst/viering het aanbieden van koffie/thee en een praatje.

Inzet vrijwilliger: minimaal 1x per maand op dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur. 

Ondersteunen bij activiteiten en maaltijden op de huiskamers of in het restaurant

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij het organiseren van activiteiten, maar ook bij maaltijden op de huiskamers of in het restaurant.

In het specifiek zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de avondbroodmaaltijd tussen 16.00 - 18.30 uur. Hierbij ondersteunt u met het dekken van de tafel, het serveren van de maaltijd en het opruimen en afwassen. 

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.


Zwemmen

Op dinsdagochtend gaat een groepje bewoners van zorgcentrum Emmastaete zwemmen. Vrijwilligers ondersteunen hierbij en werken altijd samen met een medewerker. Heeft u zin om mee te zwemmen?

Inzet vrijwilliger: dinsdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur.


Maatje

Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Een individuele vrijwilliger bezoekt wekelijks op een vast moment onze cliënt. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten gaan, boodschappen samen doen, een terrasje pakken, wandelen, een spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.
 

Mannenclub

Gewoon even als mannen onder elkaar zijn, samen sport kijken op tv, een biertje drinken (0%) of een andere echte mannenactiviteit ondernemen.

Inzet vrijwilliger: vrijdag 13.30-16.00 uur.
 

Tuin

Het is fijn als onze cliënten van een mooie tuin kunnen genieten. We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die plezier hebben in tuinieren, denk hierbij aan klein onderhoud, schoffelen, planten water geven en vegen. 

Inzet vrijwilliger: Dagen tijden in overleg.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Emmastaete kenbaar maken? Klik dan op de button "Solliciteer direct".