Skip to main content
false

Voor zorgcentrum Huize Louise zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Avond- en weekendprogramma

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer in de avonduren en in de weekenden. U maakt een praatje, speelt een spelletje, leest de krant of u onderneemt een andere activiteit die het gevoel van thuis geeft.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft enkele huiskamers speciaal voor cliënten met extra zorg. Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, samen de krant te lezen, een kopje koffie te drinken, naar muziek te luisteren of andere activiteiten te ondernemen die bij de cliënten passen.

Omdat deze activiteit overwegend cliënten met dementie betreft, vragen wij omwille van de continuïteit minimaal 2 dagdelen per week, de dagen en tijden zelf zijn in overleg.

Maatje

Wij zoeken individuele vrijwilligers die wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. Wij noemen dat maatjes. Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten willen, boodschappen doen, naar de weekmarkt toe, wandelen, spelletjes spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

In het restaurant genieten onze cliënten ’s middags van de warme maaltijd. Eten is een sociaal aspect, maar ook belangrijk voor de gezondheid. De vrijwilliger dekt rond het middagmaal de tafels in en helpt bij de bediening van de warme maaltijd. We zijn op zoek naar vrijwilligers die naast het helpen serveren en opruimen ook een praatje maken en een luisterend oor bieden. Door de dag heen zijn er verschillende eet- en drinkmomenten.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg, binnen de openingstijden van het restaurant, dinsdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Wandelclub

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid. Een wandeling maken buiten kan voor onze cliënten vaak alleen in aanwezigheid van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld?

Inzet vrijwillger: dinsdagochtend

Kienen

De kienmiddag is een moment in de week waar onze cliënten echt naar uitkijken. Helpt u mee om deze middag gezellig te laten verlopen? Werkzaamheden zijn onder andere het klaar zetten van de spelmaterialen, het afroepen van de nummers, het uitzoeken van de prijzen, het schenken van de koffie en thee en opruimen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Sjoelen

Wie is er niet groot mee geworden? De sjoelbak met houten schijven met aan het eind van de bak vier poorten met kleine openingen waar de schijven net doorheen passen. Helpt u onze cliënten een handje de schijven door de poorten te schuiven?

Inzet vrijwillger: woensdag van 18.00 tot 20.30 uur

Chauffeur

We zoeken voor een bewoner een maatje, die de bewoner wil vervoeren naar en van het zwembad in Hoensbroek

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Tuin

We zijn op zoek naar vrijwilligers die de binnentuin willen onderhouden.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Huize Louise kenbaar maken? Klik dan op de button "Solliciteer direct".