Skip to main content

Voor zorgcentrum Op den Toren zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Chauffeur maaltijden

We zoeken een chauffeur die met een auto van Cicero maaltijden ophaalt bij zorgcentrum 't Brook (Voerendaal) en brengt naar wijksteunpunt De Linde (Klimmen), en bij zorgcentrum Op den Toren (Nuth) maaltijden ophaalt voor dagvoorziening Trefcentrum Nuth. Daarnaast brengen we vanuit Op den Toren (Nuth) 2 dagen in de week naar 8 adressen maaltijden bij cliënten thuis. (Tafeltje dekje).

Inzet vrijwilliger: maandag t/m vrijdag tussen 11.00 en 14.00 uur. Dagen in overleg met huidige chauffeurs.

Activiteiten

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, de krant te lezen, te luisteren naar muziek, te handwerken, een spelletje uit te leggen op een iPad, creatieve workshops, yoga of gym, bloemschikken, samen iets lekkers te bakken of te wandelen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft enkele huiskamers speciaal voor cliënten met extra zorg. Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, samen de krant te lezen, een kopje koffie te drinken, naar muziek te luisteren of andere activiteiten te ondernemen die bij de cliënten passen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje

Wij zoeken individuele vrijwilligers die wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. Wij noemen dat maatjes. Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten willen, boodschappen doen, naar de weekmarkt toe, wandelen, spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

In het restaurant genieten onze bewoners ’s middags van de warme maaltijd en in de avond van een broodmaaltijd. Eten is een sociaal aangelegenheid, maar ook belangrijk voor de gezondheid. De vrijwilliger dekt de tafels in en helpt bij de bediening van de maaltijd. We zijn op zoek naar vrijwilligers die naast het helpen serveren en opruimen ook een praatje maken en een luisterend oor bieden.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per week/maand in overleg, tussen 11.00-14.00 uur en tussen 16.30-18.30 uur.

Wandelgroep

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid. Een wandeling maken buiten kan voor onze cliënten vaak alleen in aanwezigheid van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld?

Er wordt gewandeld op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Inzet vrijwilliger: in overleg.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Op den Toren kenbaar maken? Klik dan op de button .