Skip to main content
false

Voor zorgcentrum Pius zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Voorleesclub

Maandag- en donderdagochtend voorlezen uit de krant, een kort verhaal, uit de Libelle, etc.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg, bij voorkeur op maandag of donderdag.

Maatje Russisch/Armeens

Voor een Russische/Armeense bewoonster zoeken we een vrijwilliger die met haar in haar eigen taal kan communiceren.           

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft enkele huiskamers speciaal voor cliënten met extra zorg. Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, samen de krant te lezen, een kopje koffie te drinken, naar muziek te luisteren of andere activiteiten te ondernemen die bij de cliënten passen. 

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje

Wij zoeken individuele vrijwilligers die wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. Wij noemen dat maatjes. Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten willen, boodschappen doen, naar de weekmarkt toe, wandelen, spelletjes spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

In het restaurant genieten onze cliënten ’s middags van de warme maaltijd. Eten is naast een sociaal aspect, ook belangrijk voor de gezondheid. Een aantal cliënten heeft individuele begeleiding nodig om naar het restaurant te komen. Zij worden voor vrijwilligers opgehaald van de kamer, worden begeleid tijdens het  eten en worden na de maaltijd weer teruggebracht. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die daarbij ook een praatje maken en een luisterend oor bieden.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer weekend

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer in de weekenden. Er wordt een praatje gemaakt, een spelletje gespeeld, er wordt iemand wegwijs gemaakt op een iPad of er worden andere activiteiten ondernomen die het gevoel van thuis geven.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Wandelen

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid. Buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in aanwezigheid van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de belevingswereld?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Kook- en bakactiviteiten

(Oud) bakkers, koks, keukenprinsen en -prinsessen die er lol in hebben om samen lekker te bakken en uiteraard het resultaat met zijn allen op te eten, worden uitgenodigd te reageren.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Beauty

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de beauty- activiteit. U haalt cliënten op van de kamer en brengt hen er naar toe. U voorziet de cliënten van koffie en thee en u helpt mee met bijvoorbeeld het verzorgen van de nagels zoals vijlen en van een lakje voorzien.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Pius kenbaar maken? Klik dan op de button "Solliciteer direct".