Skip to main content
false

Voor zorgcentrum Pius zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Maatje Russisch/Armeens

Voor een Russische/Armeense bewoonster zoeken we een vrijwilliger die met haar in haar eigen taal kan communiceren.           

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje voor wekelijkse middag op stap

Wij zijn op zoek naar een maatje voor een bewoner die nog vrij jong is (69 jaar) en heel graag wekelijks een middag “op stap” wil. De vrijwilliger moet in staat zijn om een rolstoel te duwen. Er zit wel een motor op de rolstoel die daarbij ondersteunt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft enkele huiskamers speciaal voor cliënten met extra zorg. Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, samen de krant te lezen, een kopje koffie te drinken, naar muziek te luisteren of andere activiteiten te ondernemen die bij de cliënten passen. 

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje

Wij zoeken individuele vrijwilligers die wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. Wij noemen dat maatjes. Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten willen, boodschappen doen, naar de weekmarkt toe, wandelen, spelletjes spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

In het restaurant genieten onze cliënten ’s middags van de warme maaltijd. Eten is naast een sociaal aspect, ook belangrijk voor de gezondheid. Een aantal cliënten heeft individuele begeleiding nodig om naar het restaurant te komen. Zij worden voor vrijwilligers opgehaald van de kamer, worden begeleid tijdens het  eten en worden na de maaltijd weer teruggebracht. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die daarbij ook een praatje maken en een luisterend oor bieden.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer weekend

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer in de weekenden. Er wordt een praatje gemaakt, een spelletje gespeeld, er wordt iemand wegwijs gemaakt op een iPad of er worden andere activiteiten ondernomen die het gevoel van thuis geven.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Frituurtje

Iedere woensdag bieden we frietjes en een snack aan in het restaurant. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die de bestelling opnemen en ze serveren aan de cliënten. Woensdag van 16.00 tot 19.00 uur.

Inzet vrijwilliger: aantal keer per maand in overleg

Wandelen

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid. Buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in aanwezigheid van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de belevingswereld?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Kook- en bakactiviteiten

(Oud) bakkers, koks, keukenprinsen en -prinsessen die er lol in hebben om samen lekker te bakken en uiteraard het resultaat met zijn allen op te eten, worden uitgenodigd te reageren.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Beauty

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de beauty- activiteit. U haalt cliënten op van de kamer en brengt hen er naar toe. U voorziet de cliënten van koffie en thee en u helpt mee met bijvoorbeeld het verzorgen van de nagels zoals knippen, vijlen en van een lakje voorzien.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Maatje bezoek begraafplaats

Een bewoner van Pius zou graag af en toe de begraafplaats willen bezoeken, maar heeft daar ondersteuning bij nodig. Gaat u met hem mee?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Mannenclub

We beginnen met een luxe ontbijtje en daarna volgt een passende activiteit zoals hout bewerken, wandelen, krant lezen, tuinieren, etc.

Inzet vrijwilliger: dinsdag 08.30-12.30 uur  

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Pius kenbaar maken? Klik dan op de button "Solliciteer direct". 

Placeholder