Skip to main content

Voor zorgcentrum 't Brook zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Wandelen

We zoeken vrijwilligers die met een bewoner buiten kunnen wandelen en bij slecht weer een praatje maken en samen een kopje koffie drinken in ons restaurant.

Inzet vrijwilliger: De wandelclub is op maandag van 10.30 tot 11.30 uur en op woensdag van 14.30 tot 15.30 uur.

Chauffeur Tafeltje dekje

Wij zoeken een chauffeur die met een auto van Cicero maaltijden ophaalt bij zorgcentrum 't Brook (Voerendaal) om deze vervolgens naar het wijksteunpunt De Linde (Klimmen) te brengen. En van zorgcentrum Op den Toren (Nuth) naar dagvoorziening Trefcentrum Nuth. 

Inzet vrijwilliger: de chauffeurs van Tafeltje dekje rijden in een schema, om de 6 weken 3- 5 dagen achter elkaar.

Huiskamer

Zorgcentrum ’t Brook heeft verschillende huiskamers waar onze cliënten samen met een medewerker en onze vrijwilligers een praatje maken, een spelletje spelen, samen de krant lezen, een kopje koffie drinken, naar muziek luisteren, bakken, wandelen of andere activiteiten ondernemen die het gevoel van thuis geven.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Avondmaaltijd

Samen met een medewerker zorgt u voor het klaarzetten van de avondbroodmaaltijd, ondersteunen bij het eten, opruimen en maakt u een praatje met de bewoners.

Inzet vrijwilliger: dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag van 17.00 tot 19.00 uur

Dieren verzorgen

In ons zorgcentrum wonen ook een bijzondere bewoner: papegaai Charlie. Helpt u ons met het verschonen van zijn kooi en met het geven van eten?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje

Een individuele vrijwilliger die wekelijks op een vast moment onze cliënt . Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten gaan, samen boodschappen doen, een terrasje pakken, wandelen, een spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Kookactiviteit

We zoeken (oud) bakkers, koks, keukenprinsen en -prinsessen die er lol in hebben om samen lekker te bakken. En uiteraard eten we het resultaat met zijn allen op.

Inzet vrijwilliger: donderdagochtend van 10.30 tot 13.30 uur.

Uiteten in eigen huis

Bewoners voor wie uit eten in een restaurant te druk is, kunnen in zorgcentrum ’t Brook 'uit eten in eigen huis'. De tafel wordt dan extra mooi gedekt en in een kleinschalige setting wordt er genoten van de warme maaltijd. Vrijwilligers ondersteunen bij het dekken, uitserveren, opruimen en maken de sfeer van een echt uitje.

Inzet vrijwilliger: vrijdag van 12.00 tot 13.30 uur.

Kienen

Het gezellige spel kienen vinden onze bewoners altijd heel leuk. Wilt u hen daarin ondersteunen door koffie te schenken en spelmaterialen klaar te zetten? Dan bent u heel welkom!

Inzet vrijwilliger: iedere laatste vrijdag van de maand van 14.30  tot 16.30 uur.

Thema avond culinair

Iedere maand een ander land of thema op het bord. Vrijwilligers ondersteunen bij het dekken van de tafels, uitserveren, opruimen en sfeer maken.

Inzet vrijwilliger: iedere eerste donderdag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur.

Frietenkroam

Iedere maand vaste frietenavond. Vrijwilligers ondersteunen bij het dekken van de tafels, uitserveren, opruimen en sfeer maken.

Inzet vrijwilliger: iedere derde donderdag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum 't Brook kenbaar maken? Klik dan op de button "Solliciteer direct".