Skip to main content

Leren & Werken

Bij Cicero bieden we jou de mogelijkheid om een BBL-traject te volgen. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Wij betalen jouw beroepsopleiding volledig, en jij wordt in twee tot drie jaar klaargestoomd om te werken als helpende Plus of verzorgende IG.

Een BBL-traject bij Cicero betekent:

 • Volledig betaalde beroepsopleiding

 • Aantrekkelijk salaris

 • Na het behalen van je diploma direct een vast contract

 • Brede stagemogelijkheden (zorgcentra, revalidatie en thuiszorg)

 • Professionele begeleiding

Vanaf februari 2025 start jouw BBL-traject!

De opleiding start in februari 2025. Voorafgaand aan de opleiding kun je al per 1 november 2024 starten met een oriëntatiefase. Tijdens deze fase maak je kennis met de zorg, Cicero, het vak van helpende Plus/verzorgende IG en, niet onbelangrijk, onze cliënten en je nieuwe collega’s.

Hoe is het om een BBL-traject te volgen bij Cicero?

Lau Thans is 21 jaar en volgt het BBL-traject tot verzorgende IG. Hij werkt bij zorgcentrum Ave Maria in Geulle. Drie jaar geleden startte hij met het traject en is nu bijna klaar. Hoe steekt zo’n BBL traject in elkaar, en hoe bevalt het bij Cicero?

Lau vertelt: “Ik ben drie jaar geleden begonnen als BOL-student, dan ga je drie dagen per week naar school en daarnaast loop je stage. Maar alleen maar in de schoolbanken zitten, is eigenlijk niks voor mij. Ik steek veel liever de handen uit de mouwen op de werkvloer. Daarom ben ik geswitcht naar een BBL-traject, en dat bevalt mij stukken beter.” Hij gaat nu een dag per week naar school om de theorie achter zorghandelingen, wetten en regels te leren. “De theorie is interessant, maar de meeste ervaring doe je op in de praktijk. Mijn collega’s hier zijn heel leuk en betrokken bij mijn opleiding en vooruitgang.”

Hoe is het om als BBL-er te werken bij Cicero? “Eigenlijk voel ik mij geen leerling, maar een volwaardig Cicero collega. Ik krijg best veel verantwoordelijkheden en mijn collega’s en de bewoners bouwen echt op me.” Lachend voegt hij toe; “Soms is het ook onhandig. Dan zou ik eigenlijk aan school moeten werken, maar dan sta ik toch met een bewoner te kletsen of een collega te helpen.”

Het gaat Lau goed af op de opleiding én op de afdeling. “De sfeer is hier heel fijn, er is ruimte voor een grapje en een praatje.” Voor Lau zit het traject er bijna op. “Ik weet nog niet zo goed wat ik na mijn opleiding verder zou willen doen. Eerst maar eens lekker werken en sparen voor later. Als ik mijn laatste examens haal, tenminste!” Lacht hij erbij.

Wij hebben hier alle vertrouwen in, Lau!

Interesse in Leren & Werken bij Cicero?

Neem deel aan onze online informatiebijeenkomst op woensdag 31 juli 2024 van 18.30 tot 19.30 uur. Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen onze recruiters snel contact met je op.

D.m.v. de aanmelding geef je toestemming dat Cicero Zorggroep je contactgegevens mag gebruiken voor informatiedoeleinden rondom het BBL-traject. Je gegevens worden na de procedure verwijderd.

Helpende Plus

In het Helpende Plus BBL-traject wordt je klaargestoomd tot werken in de ouderenzorg op mbo niveau 2. De praktijk leer je bij Cicero Zorggroep (locaties in Zuid-Limburg), de theorie bij het Vista College Heerlen.

 • 28 of 32-urige werkweek
  inclusief een halve lesdag (4 uur) op school.
 • Opleiding duurt 2 jaar.
 • Salaris: FWG 30 (minimaal €2.285,77 en maximaal €3.013,60)

Lees hier verder

Verzorgende IG

In het Verzorgende IG BBL-traject wordt je klaargestoomd tot werken in de ouderenzorg op mbo niveau 3. De praktijk leer je bij Cicero Zorggroep (locaties in Zuid-Limburg), de theorie bij het Vista College Heerlen.

 • 28 of 32-urige werkweek
  inclusief een halve lesdag (4 uur) op school.
 • Opleiding duurt 3 jaar.
 • Salaris: FWG 40 (minimaal €2.536,95 en maximaal €3.502,58)
Lees hier verder

Schrijf je vóór 26 augustus 2024 in voor ons BBL-traject!

Voor wie is een BBL-traject helpende Plus geschikt?

 • Je hebt een vmbo-diploma (theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg).
 • Of: je bent BOL-student en wil graag overstappen naar een BBL-traject.
 • Of: je bent al BBL-student, en wilt je studie voortzetten bij Cicero.
 • Of: je bent zij-instromer/carrièreswitcher; je bent werkzaam in een ander vakgebied, bent toe aan een nieuwe uitdaging en hebt affiniteit met de ouderenzorg.

Voor wie is een BBL-traject verzorgende IG geschikt?

 • Je hebt een vmbo-diploma (theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg).
 • Of: Je hebt een diploma helpende welzijn en zorg (niveau 2).
 • Of: Je hebt een bewijs van onvoorwaardelijke overgang van 3 naar 4 havo/VWO.
 • Of: je bent BOL-student en wil graag overstappen naar een BBL-traject.
 • Of: je bent al BBL-studenten, en wilt je studie graag voortzetten bij Cicero.
 • Of: je bent Zij-instromer/carrièreswitcher; je bent werkzaam in een ander vakgebied, bent toe aan een nieuwe uitdaging en hebt affiniteit met de ouderenzorg.

Procedure BBL-traject

1

Selectiedag

Match jij met ons profiel, dan word je uitgenodigd voor onze selectiedag.

 • donderdag 5 september 2024

Reserveer deze dag dan ook alvast in je agenda. Tijdens deze selectiedag heb je twee speeddates met onze recruiters en opleiders, en kun je kennismaken met Cicero Zorggroep.

2

Online assessment

Ben jij daarna nog altijd enthousiast, en wij ook? Dan vragen wij je een online assessment te maken.

3

Kennismaking

Daarna volgt een kennismaking en meeloopochtend op een van onze zorglocaties of met een van onze teams.

4

Arbeidsvoorwaardengesprek 

 Zin om te starten? Dan gaan wij graag het arbeidsvoorwaardengesprek met je aan.

Wat is het verschil tussen een helpende Plus en verzorgende IG?

Als helpende Plus zorg jij voor cliënten die niet (meer) voor zichzelf kunnen zorgen. Jouw belangrijkste doel is om je cliënten zo goed en zelfstandig mogelijk te laten leven. Jij bent degene die hen daarin ondersteunt en stimuleert. Je werkt veel samen met collega’s helpende Plus, verzorgende IG en verpleegkundigen. Je assisteert hen in hun werkzaamheden. Daarnaast voer je ook kleine verpleegkundige handelingen uit, zoals injecteren, katheteriseren en een maagsonde inbrengen.

Als verzorgende IG verleen je ook zorg aan cliënten die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Je stelt hiervoor samen met het zorgteam een zorg- en leefplan op. In het plan staat welke zorg je moet verlenen. In je dagelijkse werkzaamheden betekent dit dat je mensen helpt met opstaan en naar bed gaan. Je zorgt dat ze hun medicatie krijgen. Hierbij is welzijn ook een belangrijk onderdeel. Bijvoorbeeld samen een spelletje doen, koken of een wandeling maken. Je zorgt er ook voor dat de gang van zaken op een afdeling, of in de wijk, goed verloopt. Je houdt daarbij het overzicht. Daarnaast ben je de contactpersoon voor de medisch specialisten, de cliënt en zijn/haar familie en naasten.