Skip to main content
Ondersteuner wonen

Onze vrijwilligers


Bij Cicero werken zo'n 800 vrijwilligers, verspreid over onze 14 zorglocaties en 11 dagvoorzieningen in onder andere Brunssum, Schinveld, Nuth, Voerendaal, Geulle, Maastricht, Hoensbroek en Amstenrade.

Zij geven onze cliënten extra aandacht door bijvoorbeeld een wandeling te maken, te ondersteunen bij de maaltijd, de krant voor te lezen, uitleg te geven over een iPad, (samen) de tuin te onderhouden, (samen) dieren te verzorgen of als chauffeur van maaltijden of personen. In de lijst met vacatures zijn nog veel meer voorbeelden te vinden.

Vrijwilligers zijn overdag en ’s avonds, zeven dagen in de week welkom. De vrijwilliger bepaalt hoe vaak en hoe lang hij of zij aan de slag gaat. De één komt enkele uren per maand, een ander meerdere dagen per week.

Ervaring of opleiding is niet noodzakelijk (Cicero organiseert specifieke scholing voor vrijwilligers); we maken graag kennis met iedereen die een bijdrage wil leveren aan het welzijn van kwetsbare ouderen. Ben je sociaal, heb je een luisterend oor, ben je geduldig, hou je van aanpakken en werk je graag in een team? Tijdens een kennismakingsgesprek op locatie bespreken we samen de verschillende mogelijkheden. Klik hier voor het maken van een afspraak, of reageer op één van de vrijwilligersvacatures.

Na een kennismakingsgesprek volgt een proefperiode, waarin de vrijwilliger enkele keren meeloopt. Bevalt het vrijwilligerswerk? Dan maken we afspraken over taken en dagen. We leggen dit vast in een overeenkomst hiermee is de vrijwilliger bijvoorbeeld ook verzekerd en heeft de vrijwilliger recht op een reiskostenvergoeding van thuis naar de Cicero-locatie.

Van de vrijwilliger wordt ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Gekozen filters
Zoekterm:
Filteren

Verfijn vrijwilligerswerk

Gevonden resultaten ()

Gevonden resultaten ()