Skip to main content
Graag willen we je voorstellen aan

Ellen

Taak Vrijwilliger

Voordat ik met mijn man een eigen bedrijf startte, heb ik een tijd in de zorg gewerkt als verpleegkundige. Nu, 30 jaar later, werk ik weer in de zorg als vrijwilliger. Dit doe ik al bijna 15 jaar met veel plezier bij dagvoorziening Emmastaete in Brunssum.

Ik doe het vrijwilligerswerk erg graag. Het begon als een dagje voor mezelf, wanneer ik geen andere verplichtingen had. Ik ben echt een bezige bij, dus gewoon stilzitten bakte ik niks van. Ik vind het  heerlijk om met de bezoekers te praten, een spelletje te spelen of hen een boek voor te lezen. Je geeft energie, maar je krijgt er ook energie voor terug. Het geeft me enorm veel voldoening wanneer ik iemand heb laten lachen en een leuke dag heb bezorgd, die met niet zo’n goed humeur naar de dagvoorziening kwam.

Het doet me deugd om te zien dat de mensen hier zo goed verzorgd worden en zo op hun plek zitten. Ik ben blij dat ik daar aan kan bijdragen. Het samenwerken in een fijn team geeft me energie. Er is veel dankbaarheid, van mijn collega’s en de cliënten: er gaat geen dag voorbij zonder een bedankje. En een bedankje is meer dan genoeg voor mij!