Skip to main content
Graag willen we je voorstellen aan

Jacqueline

Taak Vrijwilliger

Bijna 25 jaar werkte ik in de zorg, maar fysieke ongemakken zorgden ervoor dat dat helaas niet meer mogelijk was. In mijn zoektocht naar een mooie, nieuwe uitdaging, kwam ik uit bij vrijwilligerswerk. Hierbij kon ik mijn passie voor de zorg combineren met iets terugdoen voor de medemens en de maatschappij. Op dit moment werk ik met veel plezier als vrijwilliger bij zorgcentrum Pius in Hoensbroek.

Ik heb altijd al bij Pius willen werken. Het zorgcentrum ligt bij mij in de buurt en vanuit mijn baan bij de thuiszorg kwam ik hier vroeger vaker. Een aantal bewoners ken ik nog uit die tijd en dat geeft een vertrouwd gevoel.

Als vrijwilliger werk ik hier al 1,5 jaar met veel plezier. De zorgcollega’s waarderen mijn aanwezigheid en letten ook een beetje op mij. Ze zorgen ervoor dat ik mijzelf niet te veel lichamelijk belast.

Op maandag en donderdag sta ik voor de bewoners van afdeling Ridder Hoenhof klaar. Op maandag wandelen of knutselen we dan, afhankelijk van het weer. Om wat extra aandacht te geven, verzorgen we voor een aantal bewoners een heerlijk 3-gangen diner in het ‘Grand Café’. Dit rouleert natuurlijk, zodat iedereen een keertje aan de beurt komt.    

Op donderdag koken we lekker zelf. De bewoners helpen dan en het gerecht wordt in de huiskamer bereid. De geuren verspreiden zich dan snel over de afdeling, waarna er gesmuld wordt van de ‘zelfgemaakte’ maaltijd. Ik vind het geweldig om de bewoners te zien smikkelen. Die lege bordjes en de blije gezichten maken mijn dag helemaal goed.

Nooit gedacht dat vrijwilligerswerk zo leuk zou zijn!