Skip to main content
Graag willen we je voorstellen aan

Jordan

Taak Stagiaire Opleiding BOL-opleiding verzorgende IG/maatschappelijke zorg

In 2020 ben ik gestart met de vmbo BOL-opleiding verzorgende IG/maatschappelijke zorg bij Vista College in Maastricht. Ik koos voor een BOL-opleiding omdat ik nog te jong was voor een BBL-opleiding.

Ik ben 17 jaar en op het moment dat ik 18 word en ik kan overstappen naar een BBL-opleiding, hoef ik nog maar 1 jaar te studeren en ben ik afgestudeerd. Dit is voor mij een reden om niet over te schakelen naar een BBL- opleiding.

 

Voordat ik de opleiding begon, was ik al werkzaam in zorgcentrum Op den Toren, afdeling Agaat. Deze afdeling is erg leerzaam. Omdat ik al werkzaam was voor Cicero en omdat mij dat heel goed beviel, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik met mijn zorgmanager van afdeling Agaat in gesprek gegaan. Zodoende heb ik mijn stage mogen starten bij Cicero.

Het zorgen voor ouderen heeft mijn interesse al gewekt toen ik een jaar of 5 was. Toen ging ik vaker met mijn moeder mee naar Huize Vroenhof. Daar mocht ik mijn moeder helpen met het naar de kapel brengen van de zusters, die rolstoelafhankelijk waren. Of ik mocht bij de zusters op schoot zitten, terwijl mijn moeder de rolstoel duwde. Dit vond ik altijd erg leuk!

Ook tijdens mijn periode als mantelzorger voor mijn opa heb ik veel gezien en geleerd. Mijn opa liep helaas hersenletsel op. In die periode was ik dagelijks bij hem voor gesprekken en dagbesteding. Mijn opa kreeg door zijn niet aangeboren hersenletsel gedragsproblematiek en kon soms erg agressief reageren. Als dat gebeurde, merkte ik dat ik het gedrag van opa kon veranderen door hem af te leiden met verhalen van vroeger. Doordat ik dagelijks bij mijn opa op bezoek kwam, vervulde ik de taak van mantelzorger zowel in de thuissituatie als in de intramurale zorginstelling.

Door deze periode met mijn opa wil ik mij verder ontwikkelen in de omgang met mensen met dementie. Dit spreekt mij heel erg aan.

Het werken bij Cicero bevalt mij heel goed. Het is prettig om datgene wat ik geleerd heb vanuit ervaring en theorie op school toe te kunnen passen op de werkvloer. Mijn eigen visie kan ik hierbij heel erg goed toepassen, dat is namelijk: ik zorg voor een ander op de manier waarop ik ook graag verzorgd zou willen worden.

Op het werk is geen enkele dag saai. Je maakt altijd iets mee en ik word goed begeleid op mijn stage door mijn 2 stagebegeleidsters. Zij bieden mij een luisterend oor, geven mij gericht feedback waar ik van kan leren, helpen mij met moeilijke situaties en geven mij handvatten om mijzelf te ontwikkelen. Ook voel ik me thuis op de afdeling. Collega’s zijn erg betrokken en helpen mij waar dat nodig is. Ook zij bieden mij een luisterend oor voor de mooie, maar ook moeilijke momenten tijdens mijn stage.

Bij Cicero Zorggroep als geheel en op mijn stageplek kan ik mezelf zijn en word ik gehoord en gezien. Dit voelt voor mij heel erg vertrouwd. En gelukkig is er tussen alle werkdruk ook tijd genoeg zodat ik aan mijn opdrachten kan werken. Er wordt hier niet gedacht in problemen maar in oplossingen. Dat is heel fijn!