Skip to main content
Graag willen we je voorstellen aan

José

Taak Vrijwilliger

Geruime tijd geleden begon ik als vrijwilliger bij Cicero. Via een vriendin, begon ik met het verzorgen van de kerkdiensten op zondag in zorgcentrum Schuttershof in Brunssum. Een aantal jaren daarna werd ik gevraagd voor vrijwilligerswerk bij Palliatief Centrum Heemhof. Inmiddels werk ik op palliatieve afdeling Osiris van Cicero Zorghuis in Brunssum, waar ik er met veel zorg en aandacht voor de cliënten ben.

Ik voel mij als vrijwilliger onderdeel van het team. Ik ondersteun hen op de momenten dat ze geen tijd hebben om extra aandacht te geven aan de cliënt. Op dat moment kan ik de cliënt net iets meer aandacht geven. Kleine dingen voor mij zijn weer grote geluksmomentjes voor hen. Bijvoorbeeld, een tijdje geleden wilde een mevrouw graag haar nagels gelakt hebben, dan regel ik dat voor haar.

Hele mooie, maar ook hele verdrietige levensverhalen heb ik door de jaren heen mogen horen. Het geeft een dankbaar gevoel wanneer een cliënt mij zoiets persoonlijks toevertrouwt.

Naast oudere cliënten, zijn er ook jongere cliënten aanwezig op de afdeling. Ze staan eigenlijk nog volop in het leven. Vaak hebben ze ook een prachtig gezin. Dan vraag ik mijzelf wel eens af, “waarom?”. Maar helaas krijgen we daar geen antwoord op.

Ieder mens wordt gemist en ieder mens laat verdriet na.