Skip to main content
Graag willen we je voorstellen aan

Kimberley

Taak Verpleegkundige Opleiding mbo niveau 4

Ik koos na de middelbare school voor de opleiding Verpleegkundige omdat je dan de hele dag met mensen aan het werk bent, maar ook genoeg uitdaging hebt. En juist in de intramurale zorg, in een zorgcentrum dus, bouw je een goede band op met de bewoners en dat is het belangrijkste voor mij, je hebt alle tijd met de mensen.

Wat ik zoal op de dag doe? Loop even met me mee door de dag: Als ik een vroege dienst heb, start ik om 7.00 uur. Om kwart over 7 beginnen we dan met de verzorging van de bewoners. Hierbij is natuurlijk tijd voor een praatje en een beetje gekkigheid. Als de mensen verzorgd zijn, gaan ze gezamenlijk eten in de gezamenlijke woonkamer. Als er na het ontbijt een mogelijkheid is, zijn we altijd in voor een leuk spelletje, zoals Rummikub, Mens erger je niet of Jokeren. Om 12 uur begint de warme maaltijd. Hierbij helpen we de mensen die aansturing of hulp nodig hebben, bij het eten. Daarna begint de toiletronde en gaan alle mensen die dat willen even rusten en om half 3 begint dan vervolgens de drankenronde. Om half 4 eindigt mijn dienst.

In dit geheel is het belangrijk dat onze bewoners zelf kunnen kiezen wat ze wel en niet willen en zo de regie van hun leven in eigen hand hebben.

In 2015 begon ik met de BOL-opleiding Verpleegkundige. De opleiding had voor mij een stageplaats bij Cicero uitgekozen. Daardoor kon ik kijken bij de verschillende locaties van Cicero. Ik heb in meerdere centra van Cicero stage gelopen, en dat beviel goed. In 2018 kwam ik voor mijn laatste stageplaats terecht in zorgcentrum Elvira-Leontine. Ook daar beviel het zó goed dat ik er vanaf begin 2019 echt in dienst ben gekomen als verpleegkundige. Ondertussen ben ik er zo thuis dat mijn collega’s als mijn tweede familie voor mij zijn, ze zijn allemaal even lief en zorgzaam. Het is voor mij belangrijk dat ook hier een familiaire sfeer hangt, dat maakt mijn werk nóg leuker.