Skip to main content
Graag willen we je voorstellen aan

Narges

Taak Vrijwilliger

Na mijn inburgeringsstage ben ik als vrijwilliger gebleven bij zorgcentrum ’t Brook en ik kom er nu al 12,5 jaar. Sommige mensen denken dat ik dat moet, maar ik kom hier écht omdat ik het leuk vind. Op dit moment werk ik in het restaurant, maar ik heb ook op verschillende afdelingen gewerkt.

Ik werk graag met ouderen en met kinderen onder de 5 jaar, omdat zij in hun eigen wereld leven. Dat doe ik met veel plezier, veel lachen en genieten. Als je de bewoners leert kennen, weet je met wie je een grapje kunt maken of hoe ze de koffie drinken. Bij bewoners die achteruit gaan, weet ik bijvoorbeeld dat iemand graag van bruin brood houdt terwijl die persoon dat zelf is vergeten, maar ik weet het voor hem of haar. Wij vergeten niet wie zij waren.

Als je vrijwilliger wilt worden, laat thuis dan achter en kom hier voor de mensen en accepteer dat iedereen anders is. In het begin op de PG-afdeling (psychogeriatrisch) vond ik het soms wel moeilijk. Dan ging ik na het werk wel eens even buiten op de bank zitten en dan pas naar huis. Maar nu ik hier al zo lang kom, vind ik het hier leuk en werk ik vanuit mijn hart. Ik ben onderdeel van een fijn team en we werken allemaal samen. Als je me niet verstaat, zeg het me dan, als ik iets verkeerd heb gedaan, vertel het me dan. Zo kunnen we allemaal leren. Blijf ook praten met de manager, dan kunnen we goed samenwerken. Regels kunnen veranderen. Durf te vragen als je iets niet begrijpt. Vrijwillig wil niet zeggen vrijblijvend. Als je afspreekt te komen, kom dan want de bewoners en je collega’s wachten op je. 

Ik werk hier met een grote glimlach op mijn gezicht!