Skip to main content
Graag willen we je voorstellen aan

Ragna

Taak Vrijwilliger

De afgelopen jaren heb ik in mijn privéleven 2 keer van heel dichtbij het afscheid van dierbaren mogen meemaken. Dit was heel verdrietig, maar ook mooi om de laatste dagen met diegene van wie je houdt, zo intens mee te maken. Dit heeft mij doen besluiten om in 2021 te reageren op een advertentie voor vrijwilligers bij Cicero Zorggroep.

Ik werk nu bij Cicero Zorghuis in Brunssum: 1 dagdeel per week op de palliatieve afdeling en 1 dagdeel op de revalidatie afdeling.

Op woensdagochtend werk ik op de revalidatie afdeling. Ik maak dan vaak een gezellig praatje met cliënten en als de mogelijkheid er is, dan ondernemen we bijvoorbeeld een uitje naar het centrum van Brunssum of gaan we de vogeltjes voeren in de tuin. En na herstel is het fijn om ze weer met een glimlach naar huis te zien gaan.

De donderdag werk ik op de palliatieve afdeling. Ik probeer er écht voor de cliënten te zijn. We maken een praatje of we eten samen. Ook bied ik een luisterend oor voor hun naasten. Dit maakt het vrijwilligerswerk dankbaar en lief. Het is mooi om in contact te staan met de mensen en ik kan nu iets terugdoen voor de maatschappij.

Dit is eigenlijk wat je hoort te doen voor de medemens.