Skip to main content
Graag willen we je voorstellen aan

Vice

Taak Leerling BBL Verzorgende IG

Ik ben altijd al heel erg bezig geweest met het zorgen voor mensen. Voordat ik startte met de opleiding tot verzorgende IG, werkte ik bij een kinderopvang. Dat was superleuk. Maar onlangs maakte ik de zorg mee die een zorgprofessional voor een van mijn dierbaren gaf. Dat vond ik heel erg mooi en daardoor heb ik besloten om weer te gaan studeren in een BBL-zorgtraject. Zo kan ik zélf iets moois voor iemand betekenen.

De afgelopen jaren hoorde ik overal waar ik kwam, positieve geluiden over Cicero. Dat de collega’s zo leuk zijn, dat er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn, dat de cliënt centraal staat en dat het een uitstekende werkgever is. Na een onderzoekje onder de diverse zorgorganisaties, wist ik het zeker: ik kies voor Cicero. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Op dit moment ben ik 34 jaar en woon ik samen met mijn partner en 3 kinderen in Heerlen. En al heel snel hadden we thuis het juiste ritme gevonden tussen wisseldiensten, studeren en tijd voor mijn gezin. De planner houdt rekening met mijn rooster, zodat ik, na een drukke werkweek, ook een aantal dagen kan genieten van mijn vrije dagen.

Het was een bewuste keuze om de BBL-opleiding tot verzorgende IG te volgen. Niet alleen spreekt leren in de praktijk mij aan, maar het goede startsalaris is ook mooi meegenomen. Daarnaast heb ik de zekerheid dat er over 2,5 jaar een vast contract voor mij klaarligt. Het leertraject ziet als volgt uit: de eerste 10 weken mag ik 3 dagen naar school en werk ik 2 dagen. Daarna verandert dit naar 4 dagen werken en 1 dag school. Ook al ben ik pas begonnen, ik voel me eigenlijk al geen leerling meer, omdat ik ‘gewoon’ in de zorg meedraai.

“Het geeft een goed gevoel om iemand te helpen en er voor diegene te zijn.”

Ik werk op de PG-afdeling van zorgcentrum Pius in Hoensbroek. Cicero hield rekening met mijn woonadres en selecteerde dit zorgcentrum. Superfijn, want nu ben ik binnen 5 minuten op mijn werk. De bewoners op de afdeling zijn erg aardig en dankbaar voor de zorg die ik aan hen mag geven. Toch ben ik ook benieuwd naar andere locaties en andere facetten van de ouderenzorg. Dat maakt dit BBL-traject zo fijn, je mag ‘proeven’ aan alle soorten ouderenzorg en kennis maken met diverse locaties.

Het is weliswaar nog dik 2 jaar flink aan de bak, maar dan ben ik ook een échte verzorgende IG!